Pretraga

Nestali student bio je na popisu onih koji su pisali kolokvij, ali na faks nije stigao

A- A+

Policija i obitelj još uvijek intenzivno tragaju za zagrebačkim studentom Karlom Kurtanjekom (23), koji je nestao protekle srijede. S Vrbana je tog dana trebao poći na fakultet pisati kolokvij. Iako na faks nije stigao, u evidenciji je stajalo kako je bio prisutan na kolokviju, a njegova profesorica razjasnila je kako je došlo do takve situacije.

Već tjedan dana nema traga zagrebačkom studentu Karlu Kurtanjeku (23). Posljednji ga je vidio susjed koji kaže kako je Karlo na svom crveno-sivom biciklu jurio u smjeru Jaruna. Obitelji je na dan 9. travnja ostavio oporuku u kojoj stoji kako novac s računa ostavlja roditeljima. Na sam dan prijave nestanka, 10. travnja, na bankomatu u svome kvartu podizao je novac. Istovremeno, Karlo mobitel nije ponio sa sobom, što bi znatno pomoglo u istrazi, nego ga je ostavio kod kuće u ladici.

U evidenciji je stajalo da je pisao kolokvij, ali na faks nikada nije stigao

Izdvojeni članak

Misterij se nastavlja: Nestali student ostavio oporuku, na dan prijave dizao je novac s bankomata

Na dan nestanka, kada je obitelj mislila da se uputio prema Sveučilištu Libertas na kojemu studira, Karlo je u 9 sati trebao pisati kolokvij. No, na fakultet nije stigao, iako je u evidenciji pisalo drugačije.

Dr. sc. Jadranka Polović, predavačica etike u međunarodnim odnosima i međunarodnim organizacijama kod koje je Karlo trebao pisati kolokvij, pojasnila je za Jutarnji list kako je došlo do toga.

– Za kolokvij je bilo prijavljeno više od 50-ak studenata. Budući da nam je bila dodijeljena manja predavaonica, podijelila sam ih u dvije skupine. Jedna je pisala kolokvij od 9.15 do 10.15 sati, a druga od 10.30 do 11.30 sati. Kad sam ‘klikala’ u računalnom sustavu tko je sve bio na kolegiju, greškom sam unijela i Karlovo ime iako on nije bio prisutan na kolokviju, što sam tek kasnije shvatila. Naime, zaboravila sam uzeti upisne liste i bez njih sam unosila prisutnost studenata u elektronički sustav, pojasnila je profesorica za Jutarnji list, a isto to rekla je i policiji te Karlovoj sestri.

‘Karlo, ako pročitaš ovu poruku, javi se’

Izdvojeni članak

Nestao zagrebački student: Krenuo na faks i od tada mu se gubi svaki trag

Dodaje, na Sveučilištu su svi zabrinuti za Karla, u čijem ponašanju, prema njenim riječima, ništa nije ukazivalo na to da bi mogao nestati ili si nešto učiniti.

– Karlo, ako pročitaš ovu poruku, javi se. Nema nerješive situacije, a mi svi profesori i kolege stojimo ti na raspolaganju, poručila je profesorica Polović, prenosi Jutarnji list.

Karlo Kurtanjek ima 23 godine, visok je 180 cm i nosi cipele veličine 46. Ima smeđu kosu i plavih je očiju. Ovalnog je lica, a prema opisu u evidenciji nestalih ima ravan nosi i male uši te je srednje tjelesne građe. U trenutku nestanka Karlo je bio odjeven u crnu jaknu s kapuljačom, crne traperice, smeđe tenisice.

Svi koji raspolažu nekom informacijom koja bi mogla pomoći u potrazi, mogu se javiti u najbližu policijsku postaju ili na mail [email protected].