Pretraga

Pokretač peticije koji je ‘isprovocirao’ otvaranje menze u NSK: Evo što mislim o nepozivanju na svečano otvorenje

A- A+

Svečanim otvorenjem u ponedjeljak, Zagreb je postao bogatiji za još jednu studentsku menzu, koju doduše mogu koristiti isključivo studenti koji imaju neku od članskih iskaznica NSK. No, možda se ta menza ne bi ni otvorila da ‘frku’ nisu digli Luka Knezović i Dominik Sič, odnosno dva studenta Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji su nezadovoljni radnim vremenom i nemogućnošću subvencioniranog prehranjivanja u NSK, u ožujku pokrenuli peticiju.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Tu je peticiju do danas potpisalo gotovo 3.500 ljudi, a jedan od ciljeva zbog kojih je pokrenuta, u ponedjeljak je dakle i ostvaren.

No, iako je dakle inicijativa za otvaranje menze potekla od dvaju nezadovoljnih studenata, koje je onda podržalo tisuće drugih, ministrica znanosti i obrazovanja te sanacijski upravitelj Studentskog centra Zagreb, na otvorenju su se praktički nadmetali u samohvali i pripisivanju zasluga svojim institucijama, zbog otvaranja menze u NSK, a da se pritom nitko nije sjetio ni spomenuti, a kamoli pozvati Dominika Siča i Luku Knezovića, da prisustvuju svečanosti otvorenja.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako izgleda upravo otvorena menza u NSK: Pogled s terase je mrak

Stoga smo dvojac odlučili pitati jesu li zadovoljni time da se barem dio njihove inicijative ostvario te smatraju li da su trebali biti pozvani na otvorenje menze u NSK. Dominik Sič nam je odmah rekao da ne želi davati nikakve komentare vezane za ovu tematiku, dok je Luka Knezović bio rječitiji.

– Presretan sam što se otvorila menza te bih ovim putem htio i zahvaliti ravnateljici NSK, ministrici i ljudima u SC-u na čelu s gospodinom Bošnjakom za ostvarenje ovog projekta. Mislim da je ovaj korak, korak prema poboljšanju usluge NSK, koji će sigurno rezultirati povećanjem broja (zadovoljnih) korisnika, rekao nam je ovaj student Medicine.

Zbog nepozivanja na svečano otvorenje menze ne osjeća ljutnju, ali…

– Što se tiče nepozivanja na otvorenje, ne vidim nikakav problem oko toga. Peticiju sam svakako pokrenuo kao anonimnu i zbog koristi i u ime svih nas studenata, a ne kako bih promovirao svoje ime. Spletom okolnosti moje ime je “izašlo u javnost”, ali ne mislim da smo zbog toga morali biti pozvani. Možda bi bila lijepa gesta, ali ne osjećam nikakvu povrijeđenost ili ljutnju zbog toga, jasan je Luka Knezović.

Za kraj nam je ovaj student Medicine rekao da je menzu već i testirao te da je prezadovoljan viđenim.

Kako izgleda novootvorena menza, pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovoj poveznici.