Poznati dobitnici Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu: Provjerite jeste li među dobitnicima

Sveučilište u Zagrebu objavilo je danas dobitnike Rektorove nagrade za postignuća u prethodnoj akademskoj godini. Nagrađena su ukupno 172 rada u pet kategorija, a svečana dodjela nagrada održat će se u petak 6. srpnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu. I dok će splitski studenti nagrađeni Rektorovom nagradom ove godine primiti novčanu naknadu, u Zagrebu će ona izostati treću godinu zaredom.

foto: Ivan Božić|srednja.hr
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Povjerenstvo za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te je izabralo ukupno 172 rada u pet kategorija: 

  • 112 rada u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora),
  • 31 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora),
  • 3 u d) kategoriji za “veliki” timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora),
  • 3 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i
  • 23 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Cjelovit popis pojedinačnih i grupnih dobitnika Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, nalazi se u dokumentu ispod.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u petak 6. srpnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu. Prigodom svečane podjele nagrada, bit će organizirana i izložba postera nagrađenih radova dobitnika Rektorove nagrade i ona će biti otvorena od 6. do 13. srpnja na Ekonomskomu fakultetu.

Zagrebački studenti treću godinu zaredom bez novčanog dijela nagrade

Zagrebačko sveučilište ukinulo 1500 kuna novčane naknade dobitnicima Rektorove nagrade

Nagrađeni studenti zagrebačkog sveučilišta treću godinu zaredom neće primiti i novčanu naknadu uz nagradu, što je još 2016. godine odlučio rektor Damir Boras. Do tada je novčana naknada za nagrađene iznosila 1.500 kuna.

– Temeljna kvaliteta Rektorove nagrade je da identificira vrhunske studente. U slučajevima kad bi jednu Rektorovu nagradu dobilo više studenata svakom bi pripalo 200 ili 300 kuna što je smiješno. Iako više nema novčane naknade, povećali smo broj nagrada, rekao je 2016. Boras.

Za razliku od Sveučilišta u Zagrebu, splitsko će sveučilište svojim studentima nagrađenima Rektorovom nagradom dodijeliti i novčani dio nagrade.

Odgovori