Pretraga

Prijave još 5 dana: Talentiranim i izvrsnim studentima iz Zagreba mjesečno 1000 kuna stipendije

A- A+

Svaka prilika za podebljanje stanja na studentskom računu svakako je dobrodošla. Za troje talentiranih i izvrsnih studenata s područja Grada Zagreba otvara se takva mogućnost kroz raspisan natječaj za stipendiranje Rotary kluba Zagreb Gradec za razdoblje tekuće akademske godine. Izabranim kandidatima isplata stipendije započet će u prosincu i isplaćivat će se u deset rata po 1000 kuna, u ukupnom iznosu od 10.000 kuna po stipendistu.

Foto: Srednja.hr

Rotary klub Zagreb Gradec objavio je poziv na natječaj za stipendije studentima zagrebačkih visokih učilišta. Cilj natječaja je pružiti novčanu podršku u iznosu od 1000 kuna mjesečno u nastavnom razdoblju akademske godine 2018./2019. i tako trima studentima, barem djelomično, olakšati studentske dane.

Prijave traju do 15. studenoga 2018., a podnose se isključivo u elektroničkom obliku na mail [email protected].

Opći uvjeti natječaja koje studenti moraju ispunjavati:

  1. da su na dan podnošenja prijave redovni studenti preddiplomskog, diplomskog ili integriranog studija koji se izvodi na području Grada Zagreba;
  2. da su upisani u treću ili neku višu godinu preddiplomskog ili integriranog studija, odnosno da su upisani na diplomski studij;
  3. da su tijekom posljednje dvije godine studija (preddiplomskog i diplomskog, odnosno integriranog) ostvarili ukupni prosjek ocjena od najmanje 4,00;
  4. da su državljani Republike Hrvatske;
  5. da nisu stariji od 26 godina;
  6. da imaju najmanje dvije preporuke profesora s visokog učilišta.

Od kandidata se očekuje da su i izvan općih uvjeta svojim radom i djelovanjem pokazali da su sposobni ostvariti izniman uspjeh i da se ističu svojom izvrsnošću, kao i interesom i angažmanom za opće dobro (posebni uvjeti natječaja).

Izdvojeni članak
stipendije

Prilika studentima i maturantima za tisućicu kuna puniji džep: U igri 54 stipendije, prijavite se

Prednost na natječaju imaju: kandidati dokazane izvrsnosti; kandidati s boljim uspjehom u studiju; kandidati lošijeg materijalnog i socijalnog statusa; kandidati čiji su brat ili sestra također upisani na preddiplomski, diplomski ili integrirani studij; kandidati koji su sudjelovali u Erasmus+ programu. Pri vrednovanju uspjeha u studij uzet će se u obzir i ukupno ostvareni ECTS bodovi, duljina studiranja i ostvarene ocjene.

Prijave na natječaj trebaju sadržavati dokaze o ispunjavanju općih i posebnih uvjeta (fakultativno i dokaze koji se tiču okolnosti koje utječu na prednost pri rangiranju kandidata) te motivacijsko pismo s obrazloženjem prijave do 1000 riječi (originali se donose, prema potrebi, na razgovor).

Temeljem podnesenih prijava, do 25. studenoga 2018. bit će izdvojeni kandidati za uži izbor s kojima će se održati razgovor. Isplata stipendije izabranim kandidatima započet će u prosincu, a stipendija će se isplaćivati u deset rata po tisuću kuna, (od prosinca 2018. do srpnja 2019.) u ukupnom iznosu od 10.000 kuna po stipendistu. Prva rata će iznositi 3.000 kuna (tri tisuće).