Pretraga

Prijavi se: Studentski vikend na moru uz koncerte, dronove i gaming  

A- A+

Gledaš kako ispuniti poslijeispitni vikend? Ne moraš tražiti dalje. Prijavi se na Vikend aranžman STEM Gamesa i provedi nezaboravna tri dana u Poreču uz 2.000 studenata, dva koncerta, bogati zabavni program i uzbudljiva sportska finala!

STEM games 2018.

Od 7. do 12. svibnja u Poreču će se održati drugi u nizu STEM Gamesi, međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu koje okuplja gotovo 2.000 studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke. U okviru Gamesa organiziran je i ‘Vikend aranžman’ u trajanju od 10. do 12. svibnja, a sudjelovanje je slobodnog tipa uz obaveznu prijavu do 4. svibnja. Detalje možeš saznati na ovom linku.

Zašto ‘Vikend aranžman’? Gdje drugdje imaš priliku provesti vikend u apartmanima Lanterna u Poreču uz ljetne radosti poput sunčanja i kupanja, družiti se s tisućama studenata, uživati na dva koncerta, uzbudljivim natjecanjima u sportu, znanju i eSportsu? Ne zaboravimo i bogati zabavni program, gdje možeš sudjelovati u studentskim klasicima poput beer ponga, turnirima u Aliasu i Beli, karaokama, pa čak i natjecanju u bench pressu? Za romantike organiziramo i posjet zvjezdarnici u Višnjanu Korada Korlevića, u sklopu kojeg se održava i astronomsko predavanje.

Od ove godine noviteti

Ono što se razlikuje u odnosu na prošlu godinu su dvije nove kategorije natjecanja, prva od kojih je utrka dronova (čije prijave su još u tijeku). Radi se o atraktivnom natjecanju u brzini i ispravnosti zračnog upravljanja multirotorskom letjelicom gdje je cilj proći poligon kroz strateški postavljena vrata kako zadatak ne bi bio suviše jednostavan. Letjelica pritom šalje sliku sa svoje kamere natrag do letača koji ju gleda na svojim specijalnim naočalama i na taj način simulira upravljanje letjelicom “iznutra”.

Druga novost je natjecanje u eSportsu, sve popularnijoj disciplini koja već druge godine službeno okuplja najbolje u Sveučilišnoj eSports ligi. Natjecanje se odvija u čak pet multiplayer igara: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, PES 19 i FIFA 19.

Nakon nezaboravnih prošlogodišnjih koncerata, što možemo pripisati glazbeno-scenskim tandemima poput vječnih Kuzme i Shake Zulu te upečatljivih Krankšvestera, ove godine cijelu priču dižemo na još veću razinu, stoga “stay tuned” – uskoro objavljujemo i ovogodišnje izvođače.

“Ovo je sigurno vrhunac studentskog i životnog iskustva, ne znam postoji li nešto ljepše. Sudjelovao sam i na drugim studentskim natjecanjima poput Elektrijade, ali ovo je priča za sebe. Cijela organizacija, od lokacije, hrane, natjecanja, raznih sadržaja i nezaboravnih koncerata, sve je bilo fenomenalno. Vidimo se svakako i iduće godine!” izjavio je prošlogodišnji sudionik Mislav.

Sve dodatne informacije možete saznati ovdje.

Kako je bilo prošle godine na STEM Gamesu možete pogledati u fotogaleriji.