Student Sveučilišta Sjever Denis Šmintić osvojio drugo mjesto na natjecanju u programiranju, učenik Filip Milec prvi

Student Odjela za elektrotehniku na Sveučilištu Sjever, Denis Šmintić osvojio je drugo mjesto u programiranju PLC sustava u organizaciji tvrtke Atinel i Siemens te Elektrostrojarske škole Varaždin koje se održalo u subotu, 2. lipnja 2018. godine u prostorijama Elektrostrojarske škole Varaždin. Prvo mjesto osvojio je učenik iz škole domaćina – Filip Milec

PLC challenge

Na ovom natjecanju svi sudionici su imali osigurana radna mjesta s potrebnim hardverom i softverom koje je sadržavalo prijenosno računalo s instaliranim TIA softverom za programiranje PLC-ova i dodirnih ekrana (HMI-a) te panela ormara s montiranim i u većoj mjeri ožičenim CPU-om, napajanjem i ulazno/izlaznim elementima te ostalim potrebnim alatom. Svaki natjecatelj dobio je elektro-dokumentaciju koja je u većoj mjeri bila gotova, no trebalo je docrtati nedostajuće spojeve te ožičiti na panel ormara. Na kraju su natjecatelji trebali podesiti frekvencijski pretvarač i programirati PLC i dodirni ekran za zadani zadatak.

Ovo natjecanje u programiranju PLC sustava održalo se po drugi puta.

Osim Denisa Šmintića na natjecanju je sudjelovao i student Odjela elektrotehnike na Sveučilištu Sjever Matija Leljak. Detaljan poredak pogledajte ovdje.

Odgovori