Pretraga

Studenti bolje ocijenili svoje profesore nego vlastiti angažman na nastavi

A- A+

Sveučilište u Zadru objavilo je skupne rezultate ankete kroz koju su studenti evaluirali kvalitetu nastave u zimskom semestru ove akademske godine. Zadarski studenti svoje su profesore ocijenili solidnom četvorkom, dok su vlastiti angažman jedva navukli na vrlo dobar.

Prema rezultatima ankete, koja se svake godine provodi na fakultetima diljem Hrvatske, zadarski studenti zadovoljniji su uvjetima na Sveučilištu, nego vlastitim angažmanom.

Izdvojeni članak

Nema više tajni: Ocijenite svog profesora, školu i fakultet

Svojim profesorima dali su vrlo dobar. Točnije, prosječna ocjena im je 4.39 pa bi uz malo veći trud u sljedećem semestru nastavnici lako mogli dogurati i do petice.

Prema skupnim rezultatima za cijelo Sveučilište u Zadru studenti su jako zadovoljni time što se nastava u većini slučajeva održava u primjerenom prostoru i zakazanim terminima, a odličnim je ocijenjena i dostupnost potrebne literature.

Nešto slabiji prosjek (4,25) dali su za korištenje nastavnih materijala i pomagala u svrhu lakšeg i kvalitetnijeg svladavanja kolegija. Zadarski studenti bili su dosta strogi u ocjenjivanju vlastitog angažmana pa su se za zalaganje tijekom nastave ocijenili navučenom četvorkom, iako ih čak 85 posto dolazi na većinu predavanja.

Skupne rezultate možete pronaći na stranici Sveučilišta u Zadru.