Pretraga

Studenti, pazite da ne ostanete bez plaće: Evo do kada u SC morate vratiti podignuti ugovor

A- A+

Nakon što je na snagu stupio prvi Zakon o obavljanju studentskih poslova, objavljeni su i popratni pravilnici, a jedan od njih propisuje i novi izgled te način izdavanja studentskih ugovora. Zbog novih pravila, Studentski centar Zagreb propisao je rok do kojeg su studenti moraju vratiti podignute ugovore u tamošnji Student servis.

Foto: Srednja.hr

Prema novom Zakonu o obavljanju studentskih poslova i Pravilniku o obliku i sadržaju o obavljanju studentskih ugovora, od sada se ugovor između studenta, poslodavca i student servisa sklapa prije početka obavljanja posla. 

Izdvojeni članak

Stigla nova pravila popunjavanja studentskog ugovora: Doznajte kako to od sada morate činiti

Zbog novih pravila, Studentski centar u Zagrebu izdao je posebnu obavijest studentima koji su ugovore podignuli prije sredine siječnja 2019.

– Studentski ugovori koji su izdani zaključno s 30. studenog 2018. ne mogu se više koristiti. Studentski ugovori (stari obrazac) izdani od 1. prosinca 2018. do 16. siječnja 2019. mogu se koristiti samo za razdoblje rada do 31. siječnja i moraju se vratiti u Student servis do 15. veljače 2019. na obračun, priopćili su iz SC-a Zagreb.

Iz SC-a su još jednom napomenuli kako se ugovor po novom zaključuje za svaki kalendarski mjesec te je uvjet za početak obavljanja studentskog posla.

Sve o novom načinu ispunjavanja studentskih ugovora možete doznati na ovoj poveznici.