Pretraga

Studentima se nudi 9.600 kuna: Raspisan natječaj za stipendije Sveučilišta u Splitu

A- A+

Sveučilište u Splitu otvorilo je natječaj za stipendije za akademsku godinu 2018./2019. Ukupno će se kroz natječaj stipendirati 125 najizvrsnijih studenata drugog najvećeg sveučilišta u Hrvatskoj.

Foto: Srednja.hr

Sveučilište u Splitu upravo je raspisalo natječaj za dodjelu 125 stipendija. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. listopada 2018. do 30. rujna 2019.

Ukupni godišnji iznos stipendije po studentu iznosi 9.600 kuna, odnosno 800 kuna mjesečno.

Stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije

Izdvojeni članak

Zbog lažnog podatka u prijavama, Ministarstvo obustavilo isplate stipendija dijelu studenata

Stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije: redovitim studentima koji su prvi puta upisani u prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija te redovitim studentima viših godina. Od ukupnog broja stipendija, 20% rezervirano je za brucoše, a ostatak za starije studente.

Za studente prvih godina primarni kriterij je ukupan broj bodova relevantan za upis na studij na kojemu student studira. U slučaju izjednačenja dvaju kandidata, prednost ima kandidat koji je ostvario bolji rezultat na državnoj maturi.

Za studente viših godina glavni je kriterij da su u svakoj prethodnoj godini studiranja ostvarili najmanje 60 ECTS bodova, a prilikom rangiranja se u obzir uzima prosjek ocjena u dosadašnjem tijeku studija. Ako više kandidata ima isti prosjek, prednost imaju dobitnici rektorovih i dekanovih nagrada, oni koji su na višoj godini studija ili su demonstratori na fakultetu.

Natječaj otvoren do 1. veljače

Izdvojeni članak

Koga skriva Medvedovo ministarstvo? Dodijeljene braniteljske stipendije, a imena dobitnika ostala tajna

U obaveznu dokumentaciju koju studenti moraju priložiti u prijavi su preslika osobne iskaznice, privola za obradu osobnih podataka, izjava da kandidat nije korisnik druge stipendije te obrazac prijave s potvrdom sastavnice na kojoj studira. Uz to, studenti viših godina prilažu i potvrdu o primitku dekanove i/ili rektorove nagrade te potvrdu o obavljanju demonstrature.

Prijave na natječaj Sveučilišta u Splitu studenti podnose se od dana objave do zaključno 1. veljače 2019. godine, osobno ili preporučenom poštom na adresu: Sveučilište u Splitu, Poljička cesta 35, 21 000 Split, Služba protokola. Odluka o dodjeli stipendija bit će objavljena na oglasnoj ploči na Sveučilištu i na mrežnoj stranici Sveučilišta u Splitu 20. veljače te se neće dostavljati kandidatima na njihove adrese, naglašavaju sa Sveučilišta.

Obrasce izjave i obrasce za prijavu moguće je pronaći na ovoj poveznici, a detalje o natječaju doznajte iz službenog teksta natječaja i Pravilnika o stipendiji koji se nalaze u nastavku.

[scribd id=397989794 key=key-FExoIoRdhI9Y3Ug3MLCx mode=scroll]

[scribd id=397989851 key=key-qihfigEtNNfipo1L58Qk mode=scroll]