Pretraga

Studentsko pakiranje rezultira opustošenjem doma

A- A+

Kad upišete fakultet u nekom drugom gradu, onda je često prvi odlazak iz obiteljskog doma najteži. Već pri samom pakiranju osjetite tugu jer će vam faliti najbližnji. No ovaj put se nećemo baviti prilagodbom na novu sredinu, nego spomenutim spremanjem kovčega. Prvo pakiranje se vjerojatno svakom studenti uvelike razlikovalo od svakog sljedećeg. Dok roditelji hodaju oko vas i govore vam što da spakirate, vjerojatno ste ih molili da vas puste na miru, no već prilikom drugog rastanka i spremanja ste opustošili kuću.

www.alumniworldtravel.com

Mnogi tvrde kako im je spremanje kovčega najmrži dio svakog putovanja. Studenti koji upisuju fakultete u udaljenim mjestima od rodnog grada putuju nekoliko puta godišnje, ili čak na mjesečnoj bazi. Prilikom prvog odlaska od kuće vjerojatno većina spakira samo osnovne i nužne stvari, no svaka sljedeća posjeta završi pustošenjem cijelog doma. Ovo su neke od stvari koje niste mislili da ćete spremati kad krenete na fakultet.

Izdvojeni članak

Stvari na koje studenti trebaju prestati bacati novac

Sredstva za čišćenje

Deterdžent, omekšivač, sapun i slične potrepštine su stvari na koje studenti mrze trošiti novac pa ponekad radije iste prilikom pakiranja pokupe iz doma. Ako su vam otac ili majka prilikom prvog spremanja spomenuli da ponesete šampon ili kupku, zasigurno ste rekli kako nema potrebe ili da nemate mjesta u koferu. Međutim, nakon nekog vremena shvatite koliko novca u mjesec dana izdvajate na potrošni materijal, zbog čega drugom prilikom radije ostavite jedne hlače u ormaru, ali natrpate kofer spomenutim stvarima.

Prehrambeni proizvodi i jela

Kad se nakon nekog vremena poželite mamine kuhinje, pođu vam faliti i ona jela koja prije niste voljeli. Budući da većina studenata jede po menzama, pekarama ili kupuju namirnice za skromne pripravke jela, ponekad zatraže da im se spremi i pošalje omiljena hrana. Mnogima nije moglo pasti na pamet da će jednog dana kada krenu na faks nositi sa sobom šećer, brašno ili slične namirnice.

Izdvojeni članak

Na što sve maturanti bespotrebno troše novac

Otvarač za boce

Za vrijeme nekog tuluma ili običnog ispijanja vina shvatit ćete da ne možete otvoriti bocu jer nemate pri ruci otvarač. U tim situacijama se znaju dogoditi i ozljede ili izraditi improvizirani otvarači i vjerojatno vam padne na pamet kako ste i taj pribor mogli uzeti iz kuće. Uz otvarače za boce tu su i oni za konzerve te mnoštvo posuđa koje inače niste pretjerano koristili.

Društvene igre i karte

Iako ste možda davno prerasli igre poput  ‘Čovječe ne ljuti se’, iznenadit ćete se koliko će vam puta za vrijeme studiranja pasti na pamet kako bi ih voljeli sa svojom ekipom zaigrati. Tako ćete vjerojatno prilikom posjeta domu pakirati društvene igre, igraće karte, lopte ili rekete kako biste se zabavljali u novom stanu ili s novim prijateljima.