Pretraga

Šustar i Karamarko komentirali plenum na Filozofskom fakultetu

A- A+

Niz političkih aktera danas se oglasilo povodom plenuma na Filozofskom fakultetu na kojem je gotovo apsolutnom većinom odbačena suradnja s KBF-om, a točno pitanje o kojem se glasovalo bilo je ‘Prihvaća li plenum FFZG prijedlog ugovora o suradnji u izvođenju dvopredmetnih studija s KBF-om?’.

Transparent ispred KSFF-a na FFZG-u | foto:Marko Matijević|srednja.hr

U prepunoj dvorani D7 na Filozofskom fakultetu okupljeni studenti i građani debatirali su preko četiri sata o suradnji FF i KBF-a, a tijek događanja možete provjeriti ovdje na našem live feedu.

Izdvojeni članak

Uživo: Plenum Filozofskog odbacio prijedlog suradnje s KBF-om!

O plenumu se oglasili ministar obrazovanja i predsjednik HDZ-a

– Kako sam shvatio, ne radi se o integraciji Katoličko bogoslovnog fakulteta već o suradnji koja će doprinijeti dobroj ponudi studentima. Ovu bih raspravu zaista prepustio autonomiji Filozofskog fakulteta, pa i samog Sveučilišta, rekao je u Rijeci ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar prilikom potpisivanja ugovora za studentski kamp na Trsatu, a dan nakon održanog plenuma u Zagrebu, prenosi hrt.hr.

Slučaj je komentirao i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. Kazao je kako ovdje nije riječ o spajanju Katoličkog i Filozofskog fakulteta nego o suradnji. Dodao je kako ne bi dalje komentirao zbog autonomije sveučilišta.

– Neka se dogovore i ako se dogovore, moći ćemo komentirati, zaključio je potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, piše hrt.hr.

Izdvojeni članak

Previšić: Prodekanica Galić suspendirana je zbog nerada, a ne zbog protivljenja ugovorima s KBF-om

Jedan od moderatora tribine reagirao na netočne natpise u medijima

Od drugih političkih aktera situaciju su komentirali iz Foruma mladih SDP-a s priopćenjem koji navode kako višegodišnja nastojanja spajanja Filozofskog i Katoličko-bogoslovnog fakulteta dobivaju novi epilog.

– Od vršenja pritisaka na studente, asistente i profesore Filozofskog fakulteta koja je rezultirala i krajnje neutemeljenim i proceduralno upitnim smjenjivanjem prodekanice Filozofskog fakulteta dr. sc. Branke Galić do stavljanja studenata Filozofskog fakulteta u još nepovoljniji položaj na tržištu rada. Poznato je da neki studiji i kolegiji na Filozofskom fakultetu ne odgovaraju Kaptolu, stoga je opravdana sumnja da ova neprirodna simbioza dvaju fakulteta nosi i klerikalizaciju znanosti i obrazovanja, što samo po sebi sigurno ne može imati blagotvorne učinke za hrvatsku znanost. Forum mladih SDP-a Zagreb može jedino osuditi ovaj proces te podržati studente i profesore Filozofskog fakulteta koji se opiru ovim nečasnim procesima koje pogađaju našu akademsku zajednicu, piše u priopćenju Foruma mladih SDP-a.

Na samom plenumu jedan od moderatora bio je član Radničke fronte koji je na svojem Facebooku reagirao na netočne informacije objavljene na HINA-i, a posljedično i na vecernji.hr.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Inače ne radim "komentare" na medijski junk food kao što je večernji list, ali napravit ću iznimku. Redom:- opširan…

Posted by Marko Milošević on Thursday, 7 April 2016

Plenum zakazan u srijedu za 20h

Kako priča postaje medijski sve zanimljivija, javljaju se i političari pa je tako Stipe Petrina na svojem blogu izrazio podršku svoje liste studentima.

– Napominjem, ali predlažem Hrvatska biskupska konferencija se sjeti što je Isus govorio u hramu, “Bogu božje, caru carevo”, te da to isto napokon počnu provoditi u djelo te se približe onoj Crkvi koju je Isus propovijedao, napisao je Petrina.

Na kraju plenuma formirane su radne skupine koje su krenule raditi danas, a već u sljedeću srijedu u 20h je novi plenum.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Odluka plenuma Filozofskog fakulteta o prvoj točki dnevnog reda

PLENUM FFZGGlasanje: Prihvaća li plenum FFZG prijedlog ugovora o suradnji u izvođenju dvopredmetnih studija s KBFom?Velika većina PROTIV! Plenum je posjetila i smijenjena prodekanica fakulteta Branka Galić.

Posted by Televizija Student on Wednesday, 6 April 2016