Pretraga

Sveučilište u Zagrebu zapošljava PR-ovca: Glavni uvjet je da nije završio PR!

A- A+

Sveučilište u Zagrebu na sve strane traži kadrovska pojačanja. Tako smo danas već pisali o natječaju za tajnika Etičkog savjeta Sveučilišta, a nakon objave tog teksta, jedan nam je čitatelj ukazao na još jedan, prilično nelogičan natječaj Sveučilišta. Naime, u potrazi su i za stručnim suradnikom u Uredu za odnose s javnošću, no za to se radno mjesto mogu prijaviti samo oni koji su diplomirali u umjetničkom području. Priča je nevjerojatnija imajući na umu da Sveučilište u Zagrebu na svoje dvije sastavnice izvodi studijske programe na kojima se studenti obrazuju za rad u odnosima s javnošću. Alumniji tih studija ovim su natječajem isključeni od mogućnosti prijave za posao.

S današnjim danom zatvara se natječaj Sveučilišta u Zagrebu za radno mjesto na određeno, puno radno vrijeme, i to u sveučilišnom Uredu za odnose s javnošću, na poziciji stručnog suradnika tj. stručne suradnice.

Traže stručnog suradnika za odnose s javnošću i to iz umjetničkog područja; Što je s FPZG-om i Hrvatskim studijima?

Izdvojeni članak

Rektor Boras zapošljava: Traži se pravnik u tijelu Sveučilišta koje kroji akademsku čestitost

U uvjetima natječaja za radno mjesto, kao prvi stručni uvjet naveden je ‘završen dodiplomski (VSS) odnosno diplomski sveučilišni studij iz umjetničkog područja‘. Ovaj uvjet koji je postavilo Sveučilište svakako čudi, s obzirom na to da upravo Sveučilište u Zagrebu na svoje dvije sastavnice – Fakultetu političkih znanosti te na Hrvatskim studijima – izvodi studijske programe na kojima se studenti obrazuju za rad u odnosima s javnošću. Štoviše, velik broj bivših studenata ovih sastavnica zapošljava se u odnosima s javnošću.

Na Fakultetu političkih znanosti studenti se već na preddiplomskom studiju, u sklopu studija Novinarstva, mogu usmjeriti u odnose s javnošću, dok studenti Hrvatskih studija to mogu učiniti na diplomskom studiju Komunikologije. Ovim natječajem Sveučilišta, bivši studenti tog istog Sveučilišta s navedene dvije sastavnice, isključeni su iz mogućnosti prijave na radno mjesto u Uredu za odnose s javnošću SuZG-a.

Bivši student HS-a: ‘Gaze nas oni koji nam osiguravaju diplomu, kakav je to primjer za tržište rada?’

Izdvojeni članak

Hrvatski studiji se potpuno izblamirali nepismenim oglasom za posao

Na problematičnu stavku ovoga natječaja ukazao nam je upravo bivši student Hrvatskih studija koji traži posao i koji je na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje naišao na ‘ponudu’ zagrebačkog sveučilišta.

– Možda sam ja osobno već isfrustriran od traženja posla, ali gdje je logika da Sveučilište koje ima programe za odnose s javnošću na dva fakulteta, u svom natječaju traži diplomu iz umjetnosti za ovu poziciju? Znači, stručnjak za odnose s javnošću nikako ne dolazi u obzir za ovaj posao, ali kipar itekako dolazi… Ono, ako nas gaze oni koji nam osiguravaju diplomu, kakav je to primjer za tržište rada?, govori nam ovaj bivši student komunikologije na HS-u.

Banalizacija nečijeg rada u specijaliziranom području

Izdvojeni članak

Nakon našeg upita, Sveučilište u Zagrebu promijenilo natječaj koji je i dalje sporan

Smatra kako Sveučilište u Zagrebu banalizira nečiji rad u specijaliziranom području.

– Moja poanta je onda, ako smatraju takve studije bespotrebnima neka ih ukinu i to je to, a ne da obrazuju ljude koje ni ne planiraju zapošljavati ‘u svojim redovima’, govori naš 27-godišnji čitatelj koji je u potrazi za poslom od rujna, a dosadašnje radno iskustvo bilježi u medijima, PR-u te međunarodnoj političkoj instituciji.

Cjelovit tekst problematičnog natječaja Sveučilišta u Zagrebu, koji se zatvara s današnjim danom, možete pročitati u dokumentu ispod. (*Napomena: Ako dokument ne vidite, potrebno je osvježiti stranicu.)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download