Pretraga

Upravo je pomaknuta rang-lista dobitnika STEM stipendije od 10.800 kuna

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja po drugi je puta pomaknulo prag na rang-listama dobitnika državne STEM stipendije. Ukupno će biti dodijeljeno 3.400 STEM stipendija, rok za prihvaćanje stipendije istječe za tjedan dana.

Foto: Srednja.hr

Kako su danas izvijestili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, po drugi puta pomaknute su rang-liste za dodjelu stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti. Liste dobitnika nisu javne, nego su dostupne u Sustavu državnih STEM stipendija.

Izdvojeni članak

Krenula isplata STEM stipendija: Zbog ‘zavrzlama’ s bankama zapeo dio uplata studentima

– Kako biste vidjeli svoje mjesto na rang-listi, morate se prijaviti sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom u Sustav državnih STEM stipendija te svojom identifikacijskom oznakom provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 19. prosinca 2018. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše isključivo svoj IBAN žiro računa, poručuju iz Ministarstva.

Važno je napomenuti da se prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da je odbio stipendiju.

Državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna i isplaćuje se za devet mjeseci akademske godine. Ukupno će biti dodijeljeno 3.400 stipendija, a isplata dobitnicima koji su se na rang-listama našli u prvom krugu već je krenula.