Pretraga

Uskoro kreće podjela STEM stipendija: Iz Ministarstva otkrili kada će studenti dobiti prve mailove

A- A+

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 stipendija studentima čiji se studij nalazi u STEM područjima znanosti. Za dodjelu te vrste državne stipendije ne provodi se natječaj. Postupak izgleda tako da Ministarstvo temeljem podataka prikupljenih od strane visokih učilišta objedini podatke o studentima koji ostvaruju pravo na stipendiju te ih kontaktira putem elektroničke pošte. Iz MZO-a su nam otkrili kada će studentima poslati prve mailove.

Foto: Srednja.hr

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja javljaju kako su trenutno u  završnoj fazi prikupljanja podataka državne mature od Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja te podataka o prosjecima ocjena i ECTS bodova od strane visokih učilišta. Ti su podaci nužni za kreiranje liste dobitnika stipendije, a prve mailove studenti će dobiti kroz nekoliko dana.

Izdvojeni članak
stipendije

Neki imaju pravo na obje: Doznajte možete li istovremeno primati socio-ekonomsku i STEM stipendiju

– Početkom sljedećeg tjedna svim studentima koji su prepoznati kao redoviti studenti na studijskim programima u STEM područjima znanosti uputit će se obavijest s uputama za provjeru podataka na njihove adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr, kažu nam iz Ministarstva.

Pojasnili su i koje će radnje studenti morati poduzeti nakon što zaprime mailove.

– Studenti će ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravati na poveznici. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem vlastitog AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Ukoliko studenti primijete da njihovi podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, u svrhu ispravka podataka potrebno se je žurno obratiti visokom učilištu. Ukoliko nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, potrebno se je obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte [email protected]. Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte [email protected], objasnili su iz MZO-a.

Dodaju, studenti koji iz nekog razloga ne zaprime predmetnu obavijest ne moraju brinuti. Mail koji Ministarstvo šalje nije preduvjet za konkuriranje za državnu stipendiju studentima u STEM područjima znanosti te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu svoje podatke provjeriti na poviše spomenutoj poveznici.

Napomenimo za kraj da studenti koji ostvare pravo na obje državne stipendije, dakle socio-ekonomske i STEM stipendije ne mogu na račun primati obje, o čemu više možete doznati ovdje.