Pretraga

Ako vam je kasnio ZET-ov tramvaj ili bus, ispričnicu možete srediti jednim klikom

A- A+

Još od prošle godine, studenti i učenici, ali i zaposlene osobe imaju mogućnost korištenja e-ispričnica, koje pojednostavljuju postupak dobivanja potvrde o neredovitosti prometa.

Foto: Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Nekoć ste za takve ispričnice trebali čekati u redovima na Remizi, ali od prošle godine ih možete srediti uz nekoliko klikova mišem.

Izdvojeni članak

Počelo produljenje i izrada studentskih i učeničkih pokaza ZET-a: Na nekoliko detalja trebate obratiti pozornost

Svaka ispričnica personalizirana pa se ne može zloupotrijebiti

Korisnik upisuje svoje osobne podatke, vrijeme i liniju za koju traži opravdanje o kašnjenju, a onda se u ZET-u takav zahtjev provjerava te ovisno o utvrđenim činjenicama na adresu elektoničke pošte korisnika stiže potvrda ili odbijenica.

S obzirom da je svaka potvrda personalizirana, ona se ne može zloupotrebljavati to jest ne može ju koristiti druga osoba.

Na ovoj poveznici možete ispuniti ZET-ovu e-ispričnicu.

Vraća se jedinica i jesenski vozni red

Izdvojeni članak

Grad se puni, a radovi se nastavljaju punom parom: Ovaj tjedan trasu mijenja čak 7 tramvajskih linija!

S obzirom da je danas počela nastava za sve osnovce i srednjoškolce (osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji), ponovno vozila ZET-a voze prema jesenskom voznom režimu.

U tramvajskom prometu to znači ponovnu uspostavu linije 1 (Borongaj – Zapadni kolodvor), dok će se u  autobusnom prijevozu ponovno uspostaviti  linije 114 (Ljubljanica – Prečko), 145 (Vrapčanska Aleja – Oranice), 275 (Sesvete – Sesvetska Sopnica) i 283 (Sesvete – Badelov brijeg).

Iz ZET-a podsjećaju i kako umjesto tramvaja na dionici od Savskog mosta do Sopota, voze autobusi izvanredne linije 607, koja također od danas prometuje prema novom, intenzivnijem rasporedu vožnje.

U svojoj obavijesti ZET daje preporuku i da se prtljaga unutar vozila, poput školskih torbi, odnosno ruksaka, ne nosi na leđima, nego drži u ruci ili na krilu.