Pretraga

Varaždin za studente: Otvoreno Medijsko sveučilište, planira se i izgradnja kampusa

A- A+


Izdvojeni članak

U Koprivnici osnovali fakultet za novinare, a njih skoro 600 na burzi

Studenti koji su završili preddiplomski studij i žele nastaviti svoje obrazovanje, mogu to učiniti i u Varaždinu na novootvorenom Medijskom sveučilištu. Upisi su počeli danas i to za smjerove turizma, međunarodne trgovine i odnosa s javnošću za sveukupno 120 studenata. Osim toga, Varaždin će svojim studentima u budućnosti ponuditi i kampus, čija izgradnja će koštati oko 60 milijuna kuna.

Projekt koji se po riječima varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša stvarao punih pet godina, konačno je završio. Medijsko sveučilište u Varaždinu koje nudi diplomske studije zapravo je prirodni slijed za studenta koji je završio preddiplomski studij u na istoimenom Sveučilištu u Koprivnici.

Nastavak studiranja na diplomskom studiju značio bi premještaj za studenta koji je dosad studirao u Koprivnici, jer ako koprivnički student želi nastaviti studiranje na Medijskom sveučilištu morao bi ići u pedesetak kilometara udaljeni Varaždin.

Svejedno, ukoliko se na to odluči, godina studiranja će ga bez iznimke koštati 7300 kuna.
Na jučerašnjem predstavljanju novootvorenog Sveučilišta također je istaknuto kako se pokreće i projekt izgradnje sveučilišnog kampusa u Varaždinu. Projekt novog kampusa za studente u Varaždinu košta oko 60 milijuna kuna, a veći dio bi se trebao financirati sredstvima iz fondova Europske unije.

Podsjećamo, oko otvorenja Sveučilišta u Koprivnici mnogo se spekuliralo u
medijima, jer je upitno kako je Sveučilište uopće dobilo dopusnicu za
rad i obuku novinara, kad ih u trenutku izdavanja dopusnice oko šesto
već bilo na burzi.