Pretraga

Vaši problemi i moji su problemi, poručila je novoizabrana studentska pravobraniteljica u Osijeku

A- A+

Studenti Sveučilišta u Osijeku dobili su novu pravobraniteljicu. Njihove interese od sada će braniti Marina Čović, studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku koja je jednoglasno izabrana na sjednici Studentskog zbora Sveučilišta. “Vaši problemi i moji su problemi”, poručuje pravobraniteljica svojim kolegama.

Marina Čović | Foto: SZ Sveučilišta u Osijeku

Marina Čović nova je pravobraniteljica studenata u Osijeku za ovu akademsku godinu. Izabrana je u prosincu na drugoj redovnoj sjednici Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Između više kandidata, kao najenergičnija i s najviše iskustva u radu sa studentima, izabrana je jednoglasno, poručuju iz SZ Sveučilišta u Osijeku.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Osijeku objavilo natječaj za financiranje Erasmus razmjene i prakse u ljetnom semestru

Radit će za dobrobit svih studenata

– Kao studentska pravobraniteljica posvetit ću se informiranju studenata Sveučilišta o njihovim pravima i obvezama, ali i o radu pravobranitelja. U svom mandatu poseban naglasak planiram staviti na unaprjeđenje koordinacije svih studentskih pravobranitelja na Sveučilištu kako bismo zajedničkim radom i trudom pomogli kolegama da se izbore za svoja prava, ali i zajedno sa Studentskim zborom Sveučilišta izborili izmjene Pravilnika o studijima i studiranju na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Ovim putem, pozivam sve studente Sveučilišta koji smatraju da su dovedeni u nepovoljan položaj kao i one koji imaju prijedloge za unaprijeđivanje sustava studiranja na našem Sveučilištu, da mi se jave. Vaši problemi i moji su problemi, izjavila je Čović.

Marina je inače članica Studentskog zbora te Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta, studentska predstavnica u Odboru za nastavu i studente Medicinskog fakulteta te predsjednica Odbora za nastavu i studente Studentskog zbora Medicinskog fakulteta. Ujedno je i članica studentskih udruga CroMSIC te EMSA koje djeluju pri Medicinskom fakultetuu Osijeku.

Što radi studentska pravobraniteljica i kad joj se obratiti?

Izdvojeni članak

Ako su vam zakinuta studentska prava, ovo su osobe koje vam mogu pomoći

Uloga studentskih pravobranitelja je brinuti o pravilnoj primjeni propisa, zaštiti studentskih prava, te ukazivati na trenutne i moguće probleme u svezi sa studijem i studiranjem. Pravobraniteljica prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima visokog učilišta, savjetuje studente o načinu ostvarivanja prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava te obavljati druge poslove utvrđene općim aktom visokog učilišta.

Ako je želite kontaktirati, to je moguće putem maila: [email protected], a sve informacije o njezinom radu moći će se pratiti na službenim stranicama Studentskog zbora Sveučilišta.