Pretraga

Većina mladih pri izboru partnera gleda na njihov fakultet

A- A+

Ponukani rezultatima ankete na temu s kojih fakulteta su najprivlačniji studenti i studentice, odlučili smo doznati koliko je mladima važno jesu li im partneri visokoobrazovani. U našoj anketi sudjelovalo je nešto više od 300 čitatelja, a većina ih je odgovorila kako pri izboru partnera ili partnerice veliku pažnju obraćaju na to jesu li kandidati na fakultetu, ali i što studiraju.

Rezultati ankete

Sad već bivši maturanti prije dvije godine sudjelovali su u anketi ‘Studenti(ce) koje struke su vam najprivlačniji?’ te su rezultati pokazali kako su najzgodniji oni koji studiraju na biomedicinskim fakultetima. Nakon što smo doznali na kojem su mjestu koji studenti po fizičkim osobinama, odlučili smo otkriti je li, i koliko je mladima bitno pri izboru partnera studiraju li i na kojim su fakultetima.

Izdvojeni članak

Uvođenjem novog Pravilnika došlo do promjena: Evo koji studenti jedu najviše u menzama

Podijeljena mišljenja oko fakultetske naobrazbe partnera

Na portalu smo postavili anketu s upitom ‘Prilikom odabira partnera/ice je li vam važno studiraju li i na kojem su fakultetu?’, a svoj je odgovor dalo 324 čitatelja. Zanimljiv je podatak da je izjednačen postotak (37,35 posto) anketiranih kojima nije važno hoće li im partneri biti visokoobrazovan i onih kojima je samo bitno da studiraju.

– Iako mi je majka cijeli život pokušavala usaditi u glavu da moram naći curu koja će završiti fakultet kao i ja pa da možemo od naših plaća normalno živjeti i zasnovati obitelj, moram priznati da nije u tome uspjela. Trenutno sam u dugogodišnjoj vezi s djevojkom koja je završila srednju ekonomsku, a vjerojatno je inteligentnija od velike većine onih koji studiraju ili su završili fakultet. Stoga je jasno na kojoj sam strani u ovoj priči, otkrio nam je Tomislav s Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji bi ove godine trebao diplomirati.

Izdvojeni članak

Svaki sedmi student koristi supstance pri učenju, mnogi zloupotrebljavaju lijekove za ADHD i drogu

Za čak 21 posto je bitno na kojem su studiju njihovi izabranici

Uz mlade koji su se izjasnili kako im je pri izboru partnera važno jesu li na fakultetu, njih 21 posto je odgovorilo kako im je bitno i na kojem su fakultetu njihovi izabranici.

– Ne znam zašto bi netko birao partnera samo po tome na kojem je fakultetu. To je po meni apsurdno jer ne možete znati kakva je tko osoba samo po struci koju su izabrali, rekla nam je Jelena s Kemijskog inženjerstva. Dodala je kako je takvo mišljenje bilo prihvatljivo jedino kod, primjerice, vojnih pilota koji su svjesni da ne mogu opstati u vezi s ljudima koji se žele skrasiti, osnovati obitelj i uživati u svakom vikednu zajedno.

Tek nešto više od četiri posto anketiranih su se pokazali neodlučnima jer se nisu priklonili niti jednoj od tri prethodne opcije, već su odgovorili s ‘ne znam’.