Jedna od svima omiljenih čokoladica je Twix, čiji je proizvođač Mars Inc, a prvi je puta proizvedena 1967. godine. Dugi niz godina u nekim se zemljama čokoladica zvala Raider, a ime Twix dobila je 1991. Kao slagalica riječi ‘twin’ i ‘biscuits’ ili ‘twin’ i ‘bix’ (hrv. keksi blizanci). Evo kako ovu ukusnu slasticu možete pripremiti kod kuće, a ako želite impresionirati prijatelje, podijelite ju s njima, ipak je Twix čokoladica za dvoje!
Sastojci
Za biskvitnu podlogu:
- 350 g brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- prstohvat soli
Za preljev:
- 150 g karamel bombona
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g čokolade
- 2 žlice ulja (nabolje kokosova, ali može bilo koje svijetlo ulje)
Priprema
1. Maslac i šećer umutite električnim mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu, a potom smjesi dodajte brašno i sol, te rukama umijesite tijesto.
2. Dobiveno tijesto utisnite u pleh i pecite na 180 stupnjeva 15-17 minuta, dok ne poprimi laganu zlaćanu boju.
3. Karamel bombone otopite s vrhnjem za kuhanje i dobiveni karamel prelijte preko pečene podloge. Stavite u hladnjak da se malo ohladi.
4. Čokoladu za kuhanje ili mliječnu rastopite uz dodatak 2 žlice ulja te prelijte preko ohlađenog karamela. Još jednom stavite u hladnjak, a ohlađene kolčiće možete rezati u oblik koji želite.