Danas je svjetski dan pizze: Donosimo recept kako ju napraviti u tavici za studentski budžet
Danas, 9. veljače obilježava se nacionalni dan vjerojatno jednog od najomiljenijeg jela u cijelom svijetu – dan pizze. Ako ste student vrlo vjerojatno vam je pizza obrok kojeg jedete na tjednoj bazi, a nekad se zna zalomiti da vam pizza bude i doručak. I ručak. Dobro, i večera. Stoga ako ste se mislili počastiti pizzom, danas imate opravdan razlog za to, a mi vam donosimo kako ju možete sami napraviti u tavici i to za studentski budžet.
Da se studentska prehrana može opisati u jednoj riječi, ta riječ bi bila pizza. Bila ona iz pekare ili iz pizzerije ili menze, na meniju je minimalno jednom tjedno. A ako ste ju i danas planirali za večeru, imate poseban razlog za to jer se 9. veljače obilježava nacionalni dan pizze. Kako ne biste stalno jeli jedno te isto, donosimo vam recept za pizzu iz tavice i to za studentski budžet.
Zamijesite tijesto od sljedećih sastojaka:
250g brašna
pola praška za pecivo
malo soli
žlica maslinovog ulja
1,5 dcl mlake vode
Razvaljati tijesto u veličini tavice u kojoj ćete zagrijati maslinovog ili ako nemate običnog ulja i to ne puno, tek toliko da pokrije dno. Pržiti tijesto s jedne strane četiri minute, okrenuti i nadjenuti s kečapom ako nemate umak od rajčice. Zatim začinite sa soli, malo papra i origanom. Dodajte ostale nadjeve po želji, ako nemate sira dobro dođe i malo mliječnog namaza.
Naša preporuka: par šnita pršuta ili šunke, malo mozzarele i rukola. Pržiti još pet minuta. Dobar tek i sretan svjetski dan pizze!