Donosimo magičan, ili bolje rečeno magično jednostavan, recept zbog kojeg će vam biti oprošteno što cijele dane provodite u kuhinji
Zdrava prehrana je nešto što bi svima trebao biti prioritet, no često nije. Postoji milijun i jedna izlika zašto se ne hranimo zdravo, a najčešće je stvar u tome da nemamo dovoljno vremena. Stati u pekaru i uzeti pizza cut je svakako brže nego doma pojesti zdrav i uravnotežen obrok, no nekad se zaista nema dovoljno vremena za takvo uživanje. Ipak, posljednjih dana imamo vremena preko glave, pa sada i službeno nema mjesta izlikama.
Zdrav život uključuje puno toga, a uravnotežena prehrana je poprilično visoko na listi stvari koje su neophodne. Ovo vrijeme koje provodimo u našim domovima je dobrim dijelom provedeno u kuhinji, a svi znamo da prejedanje nije najzdravija stvar na svijetu.
Ne želimo reći da trebate manje vremena provoditi u kuhinji (to bi bilo okrutno), ali možete to vrijeme korisnije potrošiti. Možete se napokon posvetiti kuhanju i pečenju, a danas donosimo recept za najpopularniji kruh (?) na Instagramu.
Tako je, riječ je o banana kruhu, ili ako želite zvučati više influenserski, banana bread. Nije potrebno objašnjavati zašto je sada idealno vrijeme za usavršiti svoj banana kruh. Stoga donosimo recept Johna Barrowmana s BBC-a, a potrebni su vam sljedeći sastojci:
285 g brašna
1 žličica sode bikarbone
½ žličice soli
110 g maslaca
225 g smeđeg šećera
2 jaja
4 zrele banane
85 ml mlijeka s 1½ žličice limunovog soka, ili 85 ml jogurta
1 žličica vanilijinog ekstrakta
Priprema
Kada ste nabavili sve sastojke, prije svega – upalite pećnicu na 180℃ kako bi se na vrijeme ugrijala pećnica. Zatim krećete sa samom pripremom koja nije toliko zahtjevna, pa čak i ako inače niste fokusirani na ovaj dio kuhinje, ubrzo ćete se snaći.
U jednu zdjelu stavite brašno, sodu bikarbonu i sol. U drugoj zdjeli miješajte maslac i šećer dok ne dobijete smjesu. Zatim u tu smjesu dodajte jaja, zgnječene banane, mlijeko/jogurt te vaniliju. Sve dobro izmiješajte, a slobodno se možete poslužiti mikserom. Kada ste zadovoljni sa smjesom, pomiješajte sadržaj prve zdjele sa sadržajem druge zdjele.
Sljedeći je korak taj da uzmete smjesu stavite u pećnicu, no prije toga stavite maslaca/ulja po cijeloj posudi/tavi/tepsiji/padeli/pekaču, kako god to zvali… Ako niste veliki fan čišćenja, možete prvo staviti papir za pečenje, pa maslac staviti po njemu. Zatim ubacite sve u pećnicu i pustite da se peče na otprilike sat vremena, dok ne primijetite da je poprimilo boju, a ako želite sigurno provjeru, ubodite ga na jednom mjestu – ako nema smjese na nožu, onda je gotovo.
kada završite, ostavite da se malo ohladi, a zatim nakon detaljnog fotografiranja se bacite na hranu. Ako vam nešto ostane (a vjerojatno neće), bit će jednako ukusno i dan nakon, nema mjesta strahu. Dobar tek!