Burrito je meksičko jelo koje se sastoji od tortilje punjene različitim vrstama nadjeva. Razlikuje se od tacosa, po tome što tortilja posve obavija nadjev, dok je kod tacosa nadjev vidljiv. Nadjevi zaista mogu biti različite vrste, a mi vam donosimo recept za jedan prepun sezonskog povrća i s piletinom.
Sastojci (za 4 osobe):
Izdvojeni članak
- 300 g pilećih prsa
- šalica konzerviranog kukuruza
- pola šalice kuhanog graška ili graha
- glavica luka
- dvije paprike (crvene po mogućnosti)
- pola konzerve pelata od rajčice (ili dvije svježe rajčice)
- šalica ribanog sira po želji
- bosiljak, sol, papar
- tortilje
Postupak pripreme:
1. Pileća prsa izrežite na kockice te naglo prepržite da dobiju zlaćanu boju.
2. Piletini dodaje luk i sjeckanu papriku. Kada paprika i luk malo omekšaju, dodajte grašak (grah), kukuruz i rajčicu, te začine. Nadjev bi trebao biti gotov nakon pola sata do 40 minuta.
3. Tortilje zagrijte na tavi ili nad plinskim plamenikom (pripazite da ne zagore).
4. Na jednu stranu tortilje stavljajte nadjev i posipajte sirom te zamotajte tortilju.