Nakon što probate ovaj ‘lažni’ rafaelo, više nikada nećete jesti kupovni
5. travnja 2017.
Kuglice s kokosom i bademima, popularnije kao rafaelo, mnogima su među omiljenijim desertima. Originalni Raffaello tvrtka Ferrero na tržište je plasirala 1990., a od tada ju mnogi (bezuspješno) pokušavaju iskopirati. Mi vam donosimo recept za domaće kuglice s kokosom, za koje garantiramo da će vas oduševiti.
Za domaći rafaelo potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a gotov je za malo vremena. Evo kako se priprema.
Sastojci
- 2 pudinga od vanilije
- pola litre mlijeka
- 8 žlica šećera u prahu
- 300 g kokosa
- 200 dag margarina
- po želji: bademi ili lješnjaci
Priprema
1. Dva pudinga pomiješajte sa šećerom u prahu i skuhajte na pola litre mlijeka.
2. U vruće dodajte margarin i 200 grama kokosa i pustite da se smjesa ohladi dovoljno da ju možete oblikovati.
3. Od smjese pravite kuglice u čije središte možete staviti bademe ili lješnjake. Kuglice valjate u ostatak (100 g) kokosa, a prije konzumacije valja ih staviti u hladnjak, da se dodatno ‘stisnu’.