Pretraga

SOS kada doma nema grickalica: Donosimo recept za najjednostavnije domaće krekere

A- A+

Baš ste se ‘nabrijali’ na gledanje dobrog filma, kada ste skužili da doma nemate nikakvih grickalica? Mi vam donosimo recept za najbolje slane krekere koji će biti gotovi u tren oka. Uz to, za njihovu pripremu dovoljno je svega par sastojaka.

foto: srednja.hr

U originalu, ovo je recept za krekere u obliku pereca. Ako nemate taj kalup, slane keksiće možete rezati u oblike po želji, baš kao što smo mi to učinili. Evo kako ih pripremiti:

Sastojci

Izdvojeni članak

Čitavo vrijeme pogrešno spravljamo carbonaru: Evo pravog recepta za najjednostavniju tjesteninu

  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca (može i margarin)
  • 1 vrećica suhog kvasca (ili jedna jušna žlica ako kod kuće imate veliko pakiranje)
  • 1 kiselo vrhnje
  • sol (oko 2 žličice)
  • jaje
  • po želji: sjemenke sezama, lana i kima

Priprema

  1. U veću posudu dodajte brašno, kvasac, vrhnje, žličica soli i maslac. Ako vam je maslac pretvrd jer ste ga tek izvadili iz hladnjaka, najjednostavnije je naribati ga. Umijesite tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte na debljinu od otprilike 1cm i potom kalupom željenog oblika ili nožem režite keksiće.
  3. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje te na njega posložite krekere. Premažite ih razmućenim jajetom i posipajte sjemenkama sezama, lana i kima te po želji s još malo soli.
  4. Krekere pecite na 180 stupnjeva 15-ak minuta ili dok ne poprima zlaćanu boju.