Ako ste izvisili pred trgovinom, ne očajavajte: Evo jednostavnog recepta za domaći Kinder Bueno sladoled
19. ožujka 2018.
Proteklih su tjedana Instagram preplavile fotografije Kinder Bueno sladoleda, koji je od ovoga tjedna dostupan i u Hrvatskoj. Nakon te vijesti, nastala je prava pomama za njim, pa je trgovina koja je prodavala Kinder Bueno sladoled ubrzo ostala bez zalihe. Ako ste i vi ostali bez svoga, ne trebate očajavati – donosimo recept za domaći.
Cijena jednog Kinder Bueno korneta iznosi 19 kuna pa, iako vam se sastojci za domaći sladoled čine skupima, svakako ćete proći jeftinije u slučaju da ga odlučite pripremiti sami. Priprema nije zahtjevna, ali zbog vremena potrebnog za zamrzavanje, malo je trajnija.
Izdvojeni članak
Sastojci
- 1 šalica punomasnog mlijeka
- 1 šalica slatkog vrhnja
- 1 šalica Nutelle
- 2 žumanjka (svježa)
- 8 štangica Kinder Buena (4 pakiranja), može i manje, po ukusu*napomena: mjera je šalica od 2,5 dcl
Priprema
- Mikserom istucite žumanjke, a budući da ostaju termički neobrađeni, važno je da jaja budu svježa.
- Jajima dodajte slatko vrhnje, a nakon malo miksanja i Nutellu.
- Pola Kinder Buena nasjeckajte i umiješajte u smjesu, te ju premjestite u plastičnu posudu i stavite u zamrzivač. Smjesu u zamrzivaču miješajte svakih pola sata, kako bi sladoled ostao kremast. Ako imate aparat za pravljenje sladoleda, možete ovaj sladoled pripremiti i uz pomoć njega.
- Prilikom posluživanja sladoled posipajte ostatkom komadića Kinder Buena.