Što je delicija u pojedinom dijelu Hrvatske, otkriva ova mapa za hranoljupce
27. listopada 2017.
Ono čime se većina Hrvata voli pohvaliti strancima je bogata i raznovrsna trpeza, koja je svojevrsni koktel kontitenentalnih delicija i onih primorskih. Paški sir, slavonski kulen, zagorski mlinci i štrukli, neke su od hranidbenih prerađevina kojima se volimo pohvaliti, a tu su i izvrsne autohtone sirovine poput istarskih tartufa, malostonskih mušula, novigradskih škampa ili međimurskog krumpira, od kojih se daju pripraviti kojekakve poslastice.
https://www.facebook.com/europarl.hr/photos/a.509733892406236.1073741829.508795765833382/1545586442154304/?type=3&theater
Europski parlament u Republici Hrvatskoj jučer je na svojoj Facebook stranici podijelio mapu hrvatskih namirnica i delicija, prema zemljopisnom podrijetlu, ali koja je zasigurno nepotpuna.
Stoga bismo voljeli da nam u komentarima napišete neke od specijaliteta iz vašeg kraja, a koji bi se trebali uvrstiti na priloženu mapu.
Tu mislimo i na namirnice poput varaždinskog zelja, ali i na gotova jela poput dalmatinskog brudeta.
Primjećujemo, da mapa oskudijeva slasticama pa podijelite s nama i neka od jela iz svoga kraja, koja se poslužuju kao desert.