Učitelj Jamieja Olivera otkriva najbolji način iskorištavanja ostataka tjestenine
Jamie Oliver, poznatiji kao Goli kuhar, nerijetko se naziva najboljim kuharom na svijetu. No jeste li se ikada zapitali tko je njega podučio kulinarskoj vještini, i kako tek dobro njegovi učitelji kuhaju. Jedan od njegovih mentora bio je i još je uvijek simpatični talijan Gennaro Contaldo, koji će i vas naučiti kako od ostataka tjestenine napraviti ukusnu frittatu.
Frittata je talijansko jelo s bazom od jaja, slično omletu ili quicheu, a često sadrži dodatke poput povrća, sira ili tjestenine. U hrvatskog postoji istarska verzija ovoga jela, naziva se ‘fritaja’, a često se spravlja u sezoni šparoga. Evo kako ju priprema poznati kuhar i učitelj Jamieja Olivera, simpatični Gennaro Contaldo.
Sastojci
- 4 jaja
- 40 g parmezana
- 400 g kuhane tjestenine
- 5 – 6 cherry rajčica
- nekoliko krišaka mozzarelle ili drugog sira po želji
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol, papar
Priprema
1. U teflonsku tavu (koja nema plastičnu dršku i može u pećnicu) ulijte smjesu tjestenine, razmućenih jaja i parmezana te zapecite bez miješanja na srednjoj vatri 5 minuta.
2. Nakon toga, tjesteninu stavite u pećnicu zagrijanoj na 200 stupnjeva, na 5 minuta.
3. Frittatu izvadite iz pećnice i preokrenite, a na pečeni dio posložite rajčice i sir, te posipajte prstohvatom soli i papra i vratite na pet minuta u pećnicu.
4. Na gotovo jelo možete naribati još malo parmezana i listiće svježeg bosiljka.