Pretraga

Učitelj Jamieja Olivera otkriva najbolji način iskorištavanja ostataka tjestenine

A- A+

Jamie Oliver, poznatiji kao Goli kuhar, nerijetko se naziva najboljim kuharom na svijetu. No jeste li se ikada zapitali tko je njega podučio kulinarskoj vještini, i kako tek dobro njegovi učitelji kuhaju. Jedan od njegovih mentora bio je i još je uvijek simpatični talijan Gennaro Contaldo, koji će i vas naučiti kako od ostataka tjestenine napraviti ukusnu frittatu.

Screenshot: YouTube

Frittata je talijansko jelo s bazom od jaja, slično omletu ili quicheu, a često sadrži dodatke poput povrća, sira ili tjestenine. U hrvatskog postoji istarska verzija ovoga jela, naziva se ‘fritaja’, a često se spravlja u sezoni šparoga. Evo kako ju priprema poznati kuhar i učitelj Jamieja Olivera, simpatični Gennaro Contaldo.

Sastojci

  • 4 jaja
  • 40 g parmezana
  • 400 g kuhane tjestenine
  • 5 – 6 cherry rajčica
  • nekoliko krišaka mozzarelle ili drugog sira po želji
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar

Priprema

Izdvojeni članak

Lažna ‘krumpir salata’ za one koji paze na unos kalorija

1. U teflonsku tavu (koja nema plastičnu dršku i može u pećnicu) ulijte smjesu tjestenine, razmućenih jaja i parmezana te zapecite bez miješanja na srednjoj vatri 5 minuta.

2. Nakon toga, tjesteninu stavite u pećnicu zagrijanoj na 200 stupnjeva, na 5 minuta.

3. Frittatu izvadite iz pećnice i preokrenite, a na pečeni dio posložite rajčice i sir, te posipajte prstohvatom soli i papra i vratite na pet minuta u pećnicu.

4. Na gotovo jelo možete naribati još malo parmezana i listiće svježeg bosiljka.