Igrom slučaja glumila je legendarnu Xenu: ‘Princeza ratnica’ uskoro slavi 50. rođendan i još uvijek izgleda fantastično

Punim imenom Lucille Frances Lawless, novozelandska je glumica, u nas najpoznatija po ulozi legendarne Xene – princeze ratnice, koja joj je pripala sasvim slučajno. Sljedeći će tjedan proslaviti 50. rođendan pa smo u našoj neformalnoj rubrici ‘kako danas izgleda’, odlučili baciti oko na njen Instagram profil.

Screenshot: YouTube

Lucy Lawless prvi se put na malim ekranima pojavila u komičnoj seriji ‘Funny Business’, nakon čega odlazi studirati dramaturgiju u Vancouver. Godine 1994. glumila je ratnicu po prvi puta, a tada se u pilot epizodi ‘Hercules and the Amazon Women’ pojavila u ulozi Amazonke Lysie. Godinu poslije u istoj seriji ‘Hercules’ odglumila je drugog lika, Xenu. Ta uloga zapravo je bila namijenjena glumici Vanessi Angel, no ona nije bila u mogućnosti doputovati na snimanje na Novi Zeland.

Uskoro će proslaviti 59. rođendan: Pogledajte kako danas izgleda glumica koja je utjelovila vrckastu Pipi Dugu Čarapu

Odlučeno je, stoga, kako će Lawless, koja je u istoj seriji prethodno glumila drugi lik, odglumiti i Xenu. Kako bi gledatelji razlikovali likove, kosa Lucy Lawless iz plave je obojena u crnu te je odjevena u tamniji kostim od onoga koji je nosila Lysia. U istoj se seriji kao Xena pojavila u još dvije epizode prve sezone, u kojoj se od negativke razvila u herojski lik.

Njen lik bio je toliko popularan da je 1995. započeto snimanje spin off serije ‘Hercules’ – ‘Xena: Princeza ratnica’. Internacionalnim gledateljima, tako i u Hrvatskoj, ta se serija toliko svidjela da je potrajala punih šest sezona.

Danas se Lawless još uvijek bavi glumom, a ostvarila je uloge u poznatim serijama ‘ Spartacus: Gods of the Arena ‘, ‘Spartacus: War of the Damned’, ‘Parks and Recreation’, ‘Agents of S.H.I.E.L.D’, a trenutno glumi u seriji ‘ Ash vs Evil Dead’ te je poznata i po svom aktivizmu u Greenpeaceu.

Sljedećeg tjedna Lawless će napuniti 50 godina i morate priznati, još uvijek izgleda fantastično.

View this post on Instagram

Gillian/Brandy searches for her natural waist

A post shared by Lucy lawless (@reallucylawless) on

View this post on Instagram

@lgbti_au Be what you are! Hooray for everything!!!

A post shared by Lucy lawless (@reallucylawless) on

Odgovori