Malo su pomiješali spolove: U sinoćnjoj Potjeri napravili zbilja veliki gaf u ponuđenim odgovorima

Sastavljači pitanja za sinoćnju Potjeru malo su se zaigrali pa su tako najuspješniju zimsku Olimpijku proglasili muškarcem! Istinabog Marit Bjørgen se iz perspektive hrvatskog jezika čini kao vrlo prihvatljivo ime za nekog Norvežanina. No, ipak je to Norvežanka i to ne bilo koja, nego žena koja je osvojila čak 15 medalja na ZOI-u, od kojih pet na nedavno održanima u Pjongčangu.

Screenshot: HTV
HRT nam opširno odgovara o sinoćnjem spornom pitanju sa Šifre, koje je uzburkalo strasti

Uglavnom, na sinoćnjoj Potjeri, dok se u igri na ploči drugi sudionik pokušavao provući u završnu fazu igre, postavljeno je pitanje ‘Listu s najviše medalja u povijesti ZOI-a predvode…’, a ponuđeni odgovori bili su: dva Šveđanina, četiri Rusa i tri Norvežanina.

Odgovor koji je Andrej ponudio i koji ga je odveo u završnu potjeru je tri Norvežanina, što je djelomično točno, budući da eto nisu njih trojica, nego njih troje.

Uz Marit Bjørgen, koja je osvojila 15 odličja , ljestvicu najboljih zimskih olimpijaca predvode i Ole Einar Bjørndalen, koji se 13 puta našao na postoljima na ZOI-u te Bjørn Dæhlie s 12 medalja. Sve troje imaju po osam zlata.

One comment

  1. Ne “svo” troje, nego SVE troje. “Svo” ne postoji. (“Svo troje imaju po osam zlata.”) Najte kaj zameriti. 🙂

Odgovori