Najpoznatija dadilja na svijetu nedavno je proslavila 60. rođendan: Iako ju život nije mazio još uvijek izgleda fenomenalno

Na ekranima diljem svijeta prvi se puta glumica Fran Drescher pojavila pred punih 40 godina, kada je u blockbusteru ‘Groznica subotnje večeri’ igrala manju ulogu. No, svijet je za nju čuo (doslovno) tek 1993., kada se u vlastitoj seriji pojavila u ulozi najpopularnije dadilje nazalnog glasa i velikog srca.

Screenshot: YouTube

Fran Drescher, poznatija kao Miss Fine, rođena je 1957. u New Yorku, a otac i majka zovu se baš kao i njeni televizijski roditelji – Morty i Sylvia. Prava baka Yetta migrantica je iz Rumunjske, a očeva obitelj porijeklom je iz Poljske. Drescher je pohađala Queens College na gradskom Sveučilištu u New Yorku, ali zbog popunjenosti kolegija glume, od njega odustaje nakon prve godine. Nakon toga upisuje kozmetičku školu.

Snimanje 'Dadilje' pamti kao loše iskustvo, ali danas je postala uspješna i prekrasna mlada žena

Uloga u seriji ‘Dadilja’, koja ima dosta sličnosti s glumicom i koju je Drescher producirala zajedno sa svojim bivšim suprugom Peterom Marcom Jacobsonom, priskrbila joj je nominacije za dvije nagrade Emmy i dva Zlatna Globusa tijekom emitiranja. Glumila je i u filmovima ‘Gorp’ , ‘The Hollywood Knights’ , ‘Doctor Detroit’ , ‘This Is Spinal Tap’ te serijama  ‘Living With Fran’  i ‘Happily Divorced’.

No, njen privatni život na trenutke nije bio bajan kao poslovni. Osam godina prije emitiranja ‘Dadilje’, Drescher i njen suprug Jacobson bili su žrtve pljačkaša koji su provalili u njihov dom u Los Angelesu. Fran i njena prijateljica su bile silovane, a njen suprug pod oružanom je prijetnjom bio prisiljen gledati taj strašan čin. Dugo joj je trebalo da se od toga oporavi, a nove ružne vijesti za glumicu stižu 2000. godine, kada je saznala da boluje od raka maternice. Nakon oporavka, svoje je iskustvo zabilježila u knjizi ‘Cancer Schmancer’, a 2007. pokrenula je neprofitnu organizaciju Cancer Schmancer Movement čiji je cilj rano otkrivanje raka. Osim toga, istaknuta je aktivistica za prava LGBT zajednice.

I uz sve udarce koje joj je život zadao, Drescher je nedavno proslavila 60. rođendan i, morate priznati, izgleda jednako dobro kao i kada se prvi puta pojavila pred vratima Mr. Sheffielda.

View this post on Instagram

@jdforward w @agschneiderman This dude is so cool. Completely independent of POTUS! Weeeee!!!! U go Eric! NY State Attorney General

A post shared by Fran Drescher (@officialfrandrescher) on

View this post on Instagram

Such fun w the gang!

A post shared by Fran Drescher (@officialfrandrescher) on

Odgovori