Prva je godišnjica smrti legendardnog kvizaša Mirka Miočića, koji je bio dokaz da se uvijek isplati znati

Na današnji dan prošle godine, prerano, u 61. godini života napustio nas je veliki hrvatski kvizaš iz Rtine kod Zadra Mirko Miočić. Sudjelovao je u kvizovima još od Kviskoteke gdje je bio višestruki pobjednik, Diplomca, Izazova, dok je u Milijunašu uz sudjelovanje, preko 50 puta bio ‘džoker zovi’. Osim toga, bio je osoba vedrog duha pa je i radi toga imao brojne obožavatelje u Hrvatskoj i izvan nje.

Pred kraj života bio je lovac u popularnom kvizu Potjera, od koje se oprostio u ožujku 2016. godine, upravo zbog narušenog zdravstvenog stanja.

Posljednji veliki intervju Mirka Miočića u kojem je otkrio mnoštvo nepoznatih detalja o sebi

No, on, kao ni njegove kolege iz Potjere, ali ni široki auditorij nisu vjerovali da je to Mirkov konačni oproštaj od svijeta kvizova. Vjerovalo se u to doba da će se nakon oporavka i odmora, Mirko vratiti još jači.

Međutim, nepobjedivog kviz majstora, bolest je ipak pobijedila.

U spomenutom ožujku 2016. godine, zbog posljedica šećerne bolesti, liječnici zadarske bolnice su mu na jednoj nozi amputirali potkoljenicu, a na drugoj stopalo.

Nakon toga je prebačen na liječenje u Zagreb, tijekom kojega se na HRT-u pojavila lažna vijest o njegovoj smrti, koja se pokazala neprovjerenom i netočnom.

Ipak, taj se neželjeni scenarij uskoro i dogodio.

Mirko se oporavljao u Zadru, da bi se 7. svibnja 2017., s narušenim zdravljem javio u tamošnju Opću bolnicu. Uz sve prije navedene probleme, dobio je i upalu pluća, od koje je prije točno godinu dana preminuo. Svega šest dana prije toga, telefonski se uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potjera, kojemu je bio zaštitni znak.

Njegova ljudska toplina, kao i sveobuhvatno znanje, Zadrani neće dozvoliti da padne u zaborav. Dokaz je tomu i dvodnevno kviz natjecanje Memorijal Mirko Miočić, koje su odmah prošle godine pokrenuli, a koje bi trebalo postati tradicija. O veličini njegove ličnosti svjedoči i podatak da se na tom Memorijalu pojavio 179 natjecatelj iz tri zemlje.

Odgovori