[VIDEO] BBC-jevi novinari pitali Engleze da na karti pokažu Hrvatsku: Neki su na satu geografije ‘prodavali zjake’

Polufinalna utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske odigrat će se večeras. Uoči nje BBC-jevi su novinari odlučili istražiti koliko dobro britanski nogometni fanovi znaju odakle im dolazi suparnički tim i to na načina da su nekolicinu njih zamolili da im na političkoj karti Europe pokažu Hrvatsku. Iako Europljani, neki se u ovom zadatku i nisu baš najbolje snašli.

Screenshot: BBC, Facebook

Dvoje od pet Britanaca koje je BBC zaustavio na ulici bilo je sigurno koja je od zemalja na političkoj karti Europe Hrvatska, a obje su našu državu prepoznale zahvaljujući dugoj obali. Neki su na geografiji očito ‘sjedili na ušima’, budući da je dvoje drugih ispitanika potpuno promašilo – jedan je umjesto Hrvatske odlučno pokazao Sloveniju, a drugi Albaniju.

Iako su posljednjem ispitaniku na BBC-u dali zelenu kvačicu i prolaznu ocjenu, nama se ipak čini da nije najsigurniji gdje se točno Hrvatska nalazi, budući da je većinu vremena prstom upirao u BIH. Uz to, i sam kaže kako nije siguran gdje je, već samo zna da je riječ o zemlji koja se nalazi nasuprot Italiji.

Kako su se britanski navijači snašli pred BBC-jevim kamerama, pogledajte u videu u nastavku.

Odgovori