Poljak iz superpopularnog memea kojemu smo se svi smijali sada je Muskov inženjer u SpaceX-u

Nema šanse da niste vidjeli dole priloženu četvorku, koja se pojavljivala u različitim memeovima diljem svijeta pa i na društvenim mrežama u Hrvata. A dok ste se vi (a i mi) bavili ruganjem ‘neobičnoj četvorci’ i smišljali komične statuse o njima,  jedan od njih, točnije drugi s lijeva Tomek Czajka, postao je inženjer letenja u Elon Muskovoj kompaniji SpaceX te tamo radi već četvrtu godinu.

No, njegova informatička karijera počela je puno prije toga. Naime, već kao srednjoškolac (poput našeg Ilije Srpka), a potom i kao student osvojio je niz medalja na Informatičkim i Matematičkim olimpijadama. Za vrijeme studija je prikupio još nekoliko sjajnih međunarodnih rezultata u području programiranja.

Pogledajte kako danas izgleda klinac iz milijuna zezantskih memea koje smo svi dijelili

A što se tiče studija, prvo je završio preddiplomski informatike i matematike na Matematičkom fakultetu Sveučilišta u Varšavi, a potom je završio i master studij kompjuterskih znanosti na američkom Univerzitetu Purdue.

Njegovi dotadašnji rezultati nisu promaknuli scoutima iz Googlea pa je iste godine kada je magistrirao, dobio posao u toj velikoj kompaniji.

Zaposlenik Googlea bio je narednih šest godina, da bi 2014. pronašao angažman u SpaceX-u Elona Muska, gdje radi kao inženjer na vrlo osjetljivoj misiji razvoja i održavanja softwarea leta (flight software).

I tako kada znamo da je baš prošli tjedan upravo Muskova tvrtka SpaceX, uspješno lansirala raketu Falcon Heavy u svemir, Tomek, koji dijeli prezime s omiljenim glazbenim žanrom na ovim prostorima i ne izgleda više tako smiješno! Zar ne?

Tomek Czajka danas / foto: LinkedIn

Jedan od upečatljivih memea u kojima je iskorištena ova, sada već kultna fotografija mladih Poljaka.

Odgovori