[VIDEO] Zadranin opleo po Zagrepčanima jer djecu krivo uče matematiku: Plastično je sve i objasnio

Doslovno je eksploziju na Facebooku doživjela video snimka Zadranina nadimka John Littlegrass, a u kojoj ovaj sve popularniji komičar, šaljivo prikazuje svoj nesporazum s prijateljem iz Zagreba. Uglavnom, problem je nastao zbog različite razgovorne terminologije za točno vrijeme.

John Littlegrass / foto: Facebook

Kao što su vjerujemo mnogi od vas upoznati, Dalmatinci će vam za 16 sati i 15 minuta, reći četiri i kvarat, za 16 i 30 četiri i po’,  dok će za primjerice 16 sati  i 55 minuta reći pet manje 5.

Dalmatinci u metropoli: Animozitet je jako izražen zbog centralizacije i sportskog rivalstva, ali u Zagrebu smo sigurni

S druge strane u sjevernijim dijelovima Hrvatske, u kolokvijalnom razgovoru je karakterističnije za 16 i 30 reći pol pet, a za 16 i 45, 15 do 5.

Upravo je ovu razliku, a iz koje se izrodio nesporazum, negodujući opisao John Littlegrass u svome šaljivom skeču.

Pola od 12 je valjda šest komentirao je, a 11 i po’ je pola od 23, zaključio je ovaj komičar, usput pripomenuvši kako u Zagrebu svoju dicu krivo uče matematiku pa nam zato i jest država u ovakvom stanju.

– Mi Dalmatinci bi trebali sve preuzeti, smatra John Littlegrass, odnosno komičar pravog imena Ivan Travica. 

Svakako pogledajte njegov video klip, koji je u 50-ak sati  od objave, skupio basnoslovnih 175 tisuće pogleda na Facebooku. (Usporedbe radi, Pasta Italiana je prikupila 206 tisuća pogleda na YouTubeu od 1. ožujka, a prva je na domaćem trendingu ove najpopularnije video platforme).

Odgovori