Jeste li za malo brijanja na Brijačnici? Za vas imamo 2X2 ulaznice za oba dana festivala

Treće izdanje festivala Brijačnica ponovno nudi najjača imena regionalne rock scene, a već objavljenom lineupu kojeg čine Partibrejkers, M.O.R.T., Artan Lili, She Loves Pablo i The Miceks pridružilo se još nekoliko značajnih imena. Vlatko Stefanovski Trio, Kawasaki 3p, Antenat, Intergalactic Lovers, Slow Motion Suicide i Rizol zaključuju lineup Brijačnice, prvog festivala 2018. godine, koji će se održati 19. i 20. siječnja u zagrebačkom Boćarskom domu.

Unazad godinu dana počele su se širiti glasine o raspadu Partibrejkersa, jednog od najvažnijih rock bendova ovih prostora ikad, ali upravo Brijačnica strogo demantira te neistine bukiranjem neuništivih Beograđana kao prvih headlinera. Cane, Anton i ekipa upravo će u Boćarskom domu na najglasniji mogući način pokazati kako je kraj još daleko.

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza s ovih prostora, Vlatko Stefanovski, nastupit će na Brijačnici skupa sa svojim bendom. Vješto kombinirajući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara sjajne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Posljednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao glazbu za film i kazalište, te je svirao i snimao širom svijeta s vrhunskim izvođačima.

Objavio je i odličan studijski album “Mother Toungue”, koji će predstaviti u Boćarskom domu skupa s ostalim hitovima.

Sinjski band M.O.R.T. krajem prošle godine je objavio novi singl i spot “Olovni vojnici” s aktualnog albuma “Tužna kocka”. Pjesma je inspirirana kritičkim osvrtom umjetnice Sanje Jonjić na predstavu ‘Olovni Vojnici’ Fraktal Falus Teatra, nastalu kao koprodukcija Slovenskog Mladinskog Gledališča i Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a bend ističe kako je tematika pjesme na žalost ponovno aktualna zbog ekonomskog i moralnog raspadanja života na ovim prostorima. M.O.R.T. ističe i kako polako rade na novom materijalu, ali o detaljima će tek kroz neko vrijeme.

 

Novi materijal pripremaju i miljenici zagrebačke publike, Kawasaki 3P. Bend je prošle godine koncertom u Domu sportova proslavio 25 godina rada, nastupali su na Zagreb Beer Festu i Pozitivnom koncertu, a Brijačnica im je sljedeća velika stvar za koju ističu da jedva čekaju nastup.

Kawasaki 3p smo vratili u srednju: Dva člana su ponavljala prvi razred

Dakle na trećem izdanju festivala Brijačnica u petak 19. siječnja u Boćarskom domu, nastupit će Partibrejkers, M.O.R.T, Artan Lili, The Miceks, Rizol i Intergalactic Lovers. Sljedeće večeri na programu će biti Vlatko Stefanovski, Kawasaki 3P, Antenat, Slow Motion Suicide i She Loves Pablo.

Kad je riječ o ulaznicama za vas imamo 2X2 ulaznice za oba dana festivala.

Sve što trebate je na nagradna@srednja.hr zajedno sa svojim imenom i prezimenom te imenom i prezimenom osobe koju vodite na festival, poslati odgovor na sljedeće pitanje:

U kojem se bandu afirmirao (i bio njegov višegodišnji član) jedan od najvećih gitarista s ovih prostora Vlatko Stefanovski? 

Oni koji ne budu naši sretni dobitnici, imaju više mogućnosti nabavke ulaznica za Brijačnicu. U ponudi su festivalske i dnevne karte. Za dnevne će trebati izdvojiti 75 kuna do samog dana festivala kada se dižu na 90 kuna. Festivalske će do 19. siječnja koštati 120 kuna.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • entrio.hr

Odgovori