Svi koji spremaju Glazbenu umjetnost za maturu obvezno trebaju pogledati ovaj video

Brazilski pijanist i YouTube zvijezda Fabricio Vinheteiro, uveseljava milijune svojih obožavatelja svojim klavirskim izvedbama probranih skladbi, a klipom u kojem je vješto prezentirao evoluciju muzike od 1680. do 2017. godine, zbilja je poharao društvene mreže.

Screenshot: YouTube

U videu nešto duljem od šest minuta, sažeo je gotovo 350 godina glazbene povijesti. Evoluciju počinje izvedbom Pachelbelovog kanona u D duru, a završava s nezaobilaznim Despacitom. Između je stalo još puno toga.

[Matura '18] Provjerite što vas sve očekuje na dvodijelnom ispitu mature iz Glazbenog i kako se za njega pripremiti

Ono radi čega smo istaknuli da bi video trebali pogledati kandidati koji spremaju Glazbenu umjetnost za državnu maturu, je činjenica da je za svaki odsvirani komad, istaknut naziv skladbe te autor i godina nastanka, kao i da je riječ o probranim djelima klasične, ali i moderne glazbe.

Pridoda li se tome dopadljiva Vinheteirova izvedba, oko 160 pristupnika koji su prijavili Glazbenu umjetnost za ljetni rok mature, imaju sjajnu mogućnost pohvatati neke pojedinosti kroz klip, koji dakle pruža audio doživljaj te tekstualni prikaz svih izvedenih skladbi.

No, i ostalima, koji samo uživaju u dobroj glazbi, toplo preporučujemo malo više od šest minuta užitka.

 

Odgovori