Trash playlista za tekmu: Ove se pjesme slušaju kada igra hrvatska reprezentacija

‘Vatreni 2018.’ su već sada napravili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, a danas u 17 sati, na putu do raja će nam stajati Francuska, kao drugi finalist Svjetskog prvenstva. Oči cijelog svijeta bit će uprte u moskovski stadion Lužnjiki, gdje će pehar sačinjen od 5 kilograma zlata, nadamo se podići Luka Modrić!

foto: Pixabay.com

Nacija je sada već u nekom sasvim novom levelu delirija, a kada je atmosfera usijana i euforična, Hrvati se vole dodatno ‘nabrijati’ uz playlistu koja je sačinjena od domoljubnih uspješnica te pratećih trash hitova.

Domoljubne navijačke pjesme koje slušamo kada nastupa reprezentacija

Takva muzička kombinacija za utakmice vuče korijene iz 1998. godine, kada je na domaćoj muzičkoj sceni još uvijek dominirao trash dance, a istovremeno su nastale i brojne budnice, koje i danas znaju svi pa i generacije koje nisu ni rođene te opjevane 1998.

Premda sumnjamo da ćete ostati uskraćeni za ovu playlistu prije, za vrijeme i nakon današnje utakmice, za slučaj da će vas dopasti uloga DJ-a, podsjećamo vas na playlistu koju biste danas trebali posložiti na svoj audio uređaj.

Neka pati koga smeta (Hrvatska je prvak svijeta)

Naslov bijaše pjesnička sloboda sastava Baruni, iako se te 1998. nismo ni osjećali ništa manje nego prvaci svijeta. Lilianu Thuramu nikada nismo zaboravili njegova jedina dva gola za reprezentaciju, a ovu pjesmu sa sve više samopuzdanja pjevamo ovih dana. Nadamo se da od večeras ta pjesma više neće biti izraz pjesničke slobode, nego stvarnosti!

 Djevojka sa sela

Jedna od Severininih trash uspješnica, koja se našla na navijačkoj kazeti i onomad 1998. godine, iako kao što vjerujemo znate nema baš veze ni s navijanjem, ni s domoljubljem. Untaoč tome, neće vas promašiti danas.

Malo nas je al’ nas ima

Pjesma ‘Malo nas je al’ nas ima’, koju izvode Dino Dvornik i Boris Novković, redovna je na repertoaru kada se prate dueli hrvatskih izabranih vrsta pa je upravo na taj način među navijačima stekla kultni status.

Svojevrsna je brojalica, nastala po uzoru na hit Billya Joela – “We Didn’t Start the Fire”, iz kojeg su preuzeti i pojedini muzički elementi.

Ne preostaje nam ništa drugo nego i večeras nabrajati sva ta imena.

Mare i Kate

Jedinstvena je po tome što ju jedan bivši Vatreni čak i pjeva.

Samo je jedno

Nastala je uoči onog nesretnog Eura u Austriji i Švicarskoj, a i deset godina poslije jednako je izvođena.

Kome bi šumilo more moje sinje,

da Hrvatske nije, da Hrvatske nije
kome bi svirale moje mandoline
da Hrvatske nije more moje sinje…

Večeras je naša fešta

a neće valjda biti francuska…

Lijepa li si

Ni bez ove pjesme neće proći navijačka groznica.

Nije u šoldima sve

Sve je u pobjedi!

Srce vatreno

Osim što je obvezni dio kućnog repertoara, već odavna je došla do statusa da se pjeva i na tribini.

Malo mi za sriću triba

Stvarno malo… jedan gol viška. Ma ako treba opet na penale. Sve ćemo podnijeti!!

Ruža Hrvatska

Na raznim lokacijama u centru Zagreba smo nakon utakmica s Argentinom i Danskom čuli i Lupi petama te Marinu kao dio navijačkog folklora. Pa odaberite neku od njih, ili sve tri.

Igraj moja Hrvatska

Posvuda se može čuti i ova nova navijačka budnica. Dabogda je slušali do finala!!

Svijet voli pobjednike

Ne treba naglašavati tko će biti pobjednik!

 

One comment

Odgovori