Srednja.hr najbolje ocjenjenim profesorima u 2013./2014. godini šalje priznanja

U rubrici portala Srednja.hr pod nazivom ‘Ocijeni profesora’ nalazi se nekoliko tisuća profesora na osnovnoj, srednjoškolskoj i fakultetskoj razini, a ta brojka raste iz dana u dan. Odlučili smo nagraditi 20 najbolje ocijenjenih srednjoškolskih i 20 fakultetskih profesora te smo kao redakcija prvog obrazovnog portala u državi najbolje ocijenjenima u školskoj, odnosno akademskoj, godini 2013./2014. poslali priznanja.

Prije nešto više od dvije godine pokrenuli smo projekt ‘Ocijeni profesorakoji omogućuje učenicima i studentima da ocijene svoje profesore po kriterijima znanja, sposobnosti i odnosa prema njima. Radi se o elementima kojima se profesori ocjenjuju već godinama, no fakulteti i škole ih drže daleko od očiju javnosti. Stoga smo odlučili pružiti priliku svakom učenik ili student da može u bilo kojem trenutku ocijeniti svog profesora, ali i obrazovnu instituciju, kao i ostaviti komentar, kao i doznati kako koja škola, fakultet ili njihovi profesori kotiraju među populacijom koja je bila ili jest s njima u direktnom kontaktu.

Dvostruki naj profesor: 'Ne trebamo trčati kroz udžbenik pokušavajući obraditi baš sve'

Priznanja najbolje ocijenjenima u prošloj godini

Pred kraj školske godine 2013. u sustavu smo imali skoro šest tisuća profesora, no na dnevnoj bazi ih se dodaje nekoliko stotina, stoga je ta brojka danas znatno veća. Na naslovnici se, pak, nalazi po 20 imena profesora (osnovna i srednja škola te fakultet) i institucija koje u tom trenutku imaju najbolje ocjene.

Stoga smo odlučili zaključiti 2013./2014. godinu podvlačenjem crte i izdvajanjem najbolje ocijenjenih profesora u tom razdoblju (izuzev osnovne škole zbog malog broja glasova) te smo na adrese obrazovnih institucija u kojima rade istima poslali priznanja. Vjerujemo da će im posebno drago biti kad doznaju da se radi o priznanju koje su zaslužili po mišljenju svojih bivših i sadašnjih učenika i studenata.

Naj profesor: Toni Milun svima daje besplatne instrukcije, a među studentima je omiljen

U školama najbolji profesor iz Kutine, a na fakultetima u Zagrebu

Među profesorima kojima smo poslali priznanja za njihov rad nalaze se predavači iz nekoliko zagrebačkih srednjih škola, ali i manjih mjesta poput Valpova, Garešnice ili Čakovca, a uz gimnazijske profesore, znatan dio najbolje ocijenjenih profesora predaje u strukovnim školama – njih čak osam. Dvije godine za redom prvo mjesto drži Dalibor Sumpor, s kojim smo nedavno ponovno razgovarali o njegovoj uspješnoj formuli da nauči svoje učenike, ali i privuče njihove simpatije.

Kad su u pitanju fakultetski profesori, najzastupljeniji u top 20 su sa zagrebačkog Sveučilišta. Potom slijede Sveučilišta u Splitu i Zadru. No zanimljivo je da među najboljih 20 svoje mjesto je našao samo jedan profesor sa stručnog studija, i to u ovom slučaju privatnog fakulteta. U akademskoj godini 2013./2014. na prvo mjesto smjestio se Stjepan Damjanović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

S obzirom da smo debelo zagazili u školsku/akademsku godinu 2014./2015. provjerite kakvo je trenutno stanje, jesu li vaši profesori i obrazovne institucije popravili ili pogoršali prosjek, dodajte svoje profesore koji se još uvijek ne nalaze u sustavu ili prokomentirajte ocjene. Naravno, ne toleriramo vrijeđanje ili neprimjerene komentare.

Više o tome tko i kako može davati ocjene, dodavati profesore ili komentirati, doznajte klikom na ovaj link.

Odgovori