Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr IZRAČUNAJ SVOJE BODOVE!
Upisi u srednje

Po 14. put u nizu, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport organizira manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove” tijekom koje srednje škole Grada Zagreba predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola, kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom. Ovogodišnja manifestacija održat će se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) u petak, 12. svibnja, od 10 do 16 sati.

Donosimo sve bitne detalje vezane za sutrašnju manifestaciju Dojdi osmaš
Gužva na prošlogodišnjem Dojdi osmašu/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Po treći put u nizu, svoj štand na Dojdi osmašu će imati i portal srednja.hr. Na našem štandu ćete tako moći izračunati svoje bodove za upis, na kalkulatoru bodova za srednje, koji je na ovoj poveznici.  

Čak 79 škola će se predstaviti osmašima

Učenici osmih razreda, moći će se upoznati s brojnim gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima 79 zagrebačkih srednjih škola. Posjetitelji će tijekom razgledavanja štandova moći uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih srednjoškolaca.

Dodatna pozivnica posjetiteljima je i dobra vremenska prognoza. Tako s Državnog hidrometeorološkog zavoda izvještavaju, kako će sutra u Zagrebu biti 'vjetrovito, iznadprosječno toplo te djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom'.

Tome dodaju da ponegdje može pasti malo kiše, premda druga dva relevantna sitea za prognoze (yr.no te meteo-info.hr) sutra ne očekuju padaline.

Jutarnja temperatura zraka bit će između 12 i 15 stupnjeva, a najviša dnevna oko 25 °C.

Ne propustite priliku postaviti pitanja koja vas zanimaju, profesorima i starijim kolegama

Ako se namjeravate upisati u neku od zagrebačkih srednjih škola, nemojte propustiti priliku doznati sve što vas zanima o njoj, od profesora te učenika koji već pohađaju pojedine škole. Njihova iskustva svakako vam mogu biti dragocjena.  

- Pozivamo sve učenike osmih razreda osnovnih škola te njihove roditelje da u što većem broju dođu u Park Zrinjevac i tom se prigodom upoznaju s programima srednjih škola, razgovaraju s učenicima i profesorima, saznaju više o radu i svakodnevici učenika u pojedinim školama, kao i o njihovim redovnim, izbornim te fakultativnim programima, poručuju iz zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Osim ovog ureda, u organizaciji manifestacije sudjeluju Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističko učilište.

Sve vijesti vezane za upise, pratite na našoj rubrici Upisi u srednje te na istoimenoj Facebook stranici

Kako je pak Dojdi osmaš izgledao prošle godine, pogledajte u bogatoj video i foto galeriji na ovom linku

Svoje bodove za upis u srednju, možete izračunati na našem kalkulatoru.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.