Kreativni nered

[LiDraNo '17] Lovro Rimac u najvećoj laži ovogodišnjeg Lidrana

Objavljeno 31.03.2017 10:08 piše Laura Glamuzina

Lovro Rimac, učenik drugog razreda zagrebačke Gimnazije Tituš Brezovački, pod mentorstvom profesorice Sandre Vukić Gjeldum, izveo je monolog baruna Münchhausena iz istoimene predstave koja je do sada izvedena oko 500 puta.

[LiDraNo '17] Lovro Rimac u najvećoj laži ovogodišnjeg Lidrana
Lovro Rimac foto:srednja.hr

Hladan zimski dan u Rusiji. Barun Münchhausen mora doći do Petrograda na svom brzom i vjernom pastuhu Pegazu kroz šumu napučenu trometarskim gladnim vukovima. Vožnja ide mirno sve dok ih vuk ne napadne i izjede Pegaza do vrata. Barun uspije uhvatiti vuka uzdama i njegov put do Petrograda odlazi u povijest. Ovo je samo jedna od priča najvećeg svjetskog lašca ili heroja, baruna Münchhausena, koji je odigrao ključnu ulogu u prestanku rusko–turskog rata. On je najlažljiviji lik ikada napisan.

Barun Münchhausen je svakako svestran čovjek koji je do Primoštena došao u mladom Lovri Rimcu kako bi nam prepričao svoje iskustvo s ogromnim i opasnim ruskim vukom kojeg je uspio pripitomiti i zauzdati. I zaista, Lovro na pozornici izgleda kao odrasli muškarac čiji je život sve samo ne dosadan. Zorno prikazuje put i dočarava vučje napade samo uz pomoć stolice i svog tijela.

- Tekst sam našao u čitanci iz Hrvatskog jezika za 8. razred osnovne škole i činio mi se kao kratak, efektan i smiješan komad, 'sjeo' mi je na prvu i onda sam se za njega i odlučio, objasnio nam je Lovro svoj izbor.

Lovri kazališna pozornica nije strana, s kolegama iz osnovne škole i dvije profesorice, osnovao je amatersko kazalište 'PAXići' u Samoboru koje postavlja predstave na mjesečnoj bazi u gradskom kinu. Ovoga mjeseca su postavili predstavu 'Tko pjeva zlo ne misli' u kojoj Lovro glumi nezaboravnog gospodina Fulira, a što nam spremaju za travanj možete saznati ovdje

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.